Innehåll från Infrastrukturdepartementet
Totalt 1631 träffar.
-
PTS och Digg får ökat ansvar för samhällets krisberedskap
Den säkerhetspolitiska utvecklingen i Sveriges närområde har medfört ett behov av att stärka Sveriges civila försvar och krisberedskap. Regeringen har därför gjort en historisk satsning för att snabba på återuppbyggnaden av det civila försvaret.
-
Energianvändningen av serverhallar ska analyseras
Digital infrastruktur som till exempel serverhallar använder mycket energi. Regeringen ger därför Energimyndigheten i uppdrag att titta på metoder för att följa utvecklingen av energianvändningen för digitala infrastruktur och digitala system med särskilt fokus på energiåtgången till utvinning av kryptotillgångar.
-
Tomas Eneroth talar på FN:s högnivåmöte om trafiksäkerhet
Infrastrukturminister Tomas Eneroth talar i FN:s generalförsamling på högnivåmötet om trafiksäkerhet som hålls i New York den 30 juni till den 1 juli.
-
Remiss av Trafikverkets förslag Förlängd och breddad ekobonus, I2022/00618
Här kan du ta del av till vilka instanser som regeringen har remitterat Trafikverkets förslag Förlängd och breddad ekobonus.
· Remiss från Infrastrukturdepartementet
-
Regeringens ärendeförteckningar vecka 26, 2022
Till regeringssammanträdet onsdag den 30 juni.
-
Uppdrag att föreslå hur en statlig e-legitimation kan utformas
Regeringen ger Myndigheten för digital förvaltning (Digg) i uppdrag att analysera möjligheterna för och lämna förslag om framtagandet och driften av en statlig e-legitimation.
-
Nya lagar och förordningar träder i kraft vid halvårsskiftet 2022
Vid halvårsskiftet träder flera nya lagar och förordningar i kraft. I dag publicerar Regeringskansliet skriften Viktigare lagar och förordningar, en sammanställning av lagar och förordningar som träder i kraft vid halvårsskiftet.
· Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet, Finansdepartementet, Försvarsdepartementet, Infrastrukturdepartementet, Justitiedepartementet, Kulturdepartementet, Miljödepartementet, Näringsdepartementet, Regeringen, Socialdepartementet, Statsrådsberedningen, Utbildningsdepartementet, Utrikesdepartementet
-
Viktigare lagar och förordningar inför halvårsskiftet 2022
· Informationsmaterial från Arbetsmarknadsdepartementet, Finansdepartementet, Försvarsdepartementet, Infrastrukturdepartementet, Justitiedepartementet, Kulturdepartementet, Miljödepartementet, Näringsdepartementet, Regeringen, Socialdepartementet, Statsrådsberedningen, Utbildningsdepartementet, Utrikesdepartementet
-
Uppdrag att ta fram en eller flera digitala plånböcker inom ramen för EU:s storskaliga pilotprojekt
Regeringen ger Myndigheten för digital förvaltning (Digg) i uppdrag att delta i relevanta utlysningar för deltagande i EU:s storskaliga pilotprojekt (Large Scale Pilots; EUDI) inom ramen för programmet för det digitala Europa och därvid pröva möjligheterna att utfärda en eller flera digitala identitetsplånböcker.
-
Uppdrag att lämna förslag till regler som möjliggör inrättandet av regionala skyddsombud inom sjöfarten
Regeringen ger Transportstyrelsen i uppdrag att inom ramen för myndighetens verksamhetsområde lämna förslag till regler som möjliggör inrättandet av regionala skyddsombud inom sjöfarten. I uppdraget ingår att lämna erforderliga författningsförslag och en konsekvensutredning i enlighet med förordningen (2007:1244) om konsekvensutredning vid regelgivning.
-
Viktiga beslut i EU:s klimatarbete när energiministrarna möttes
När EU-ländernas energiministrar möttes 27 juni i Luxemburg fattade de beslut om höjda krav på energieffektivisering och på förnybar energi. Besluten är centrala delar i EU:s lagstiftningspaket Fit for 55. Energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar företrädde Sverige vid rådsmötet.
-
Uppdrag att ta fram förslag till en fjärr- och kraftvärmestrategi
Regeringen ger Statens energimyndighet (Energimyndigheten) i uppdrag att, i enlighet med vad som anges nedan under rubriken Närmare om uppdraget, ta fram förslag till en strategi för en långsiktigt hållbar utveckling av fjärr- och kraftvärmesektorn.
-
Beredskapsplan för transportsektorn, 2021/22:FPM105
Faktapromemoria gällande beredskapsplan för transportsektorn.
-
Uppdrag att utreda vattenkraftens lokala och regionala nyttor för kraftsystemet
Regeringen ger Affärsverket svenska kraftnät (Svenska kraftnät) i uppdrag att i samverkan med Statens energimyndighet utreda vattenkraftens lokala och regionala nyttor för kraftsystemet. Andra berörda myndigheter samt bransch- och intresseorganisationer ska ges möjlighet att bidra till utredningen.
-
Planen REpowerEU samt meddelande om el- och gasmarknaden, 2021/22:FPM102
Faktapromemoria gällande planen REpowerEU samt meddelande om el- och gasmarknaden.
-
Diskussion förnybar energi och energieffektivisering när EU:s energiministrar möts
I dag deltar energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar i ministerrådsmötet för energi i Luxemburg. Bland annat förväntas rådets allmänna inriktning antas för direktiven om förnybar energi och energieffektivitet.
-
Nya regler ska möjliggöra regionala skyddsombud inom sjöfarten
För att minska risken för att skyddsombud ombord på fartyg är partiska för arbetsgivarsidan, ger regeringen Transportstyrelsen i uppdrag att lämna förslag på regler för inrättandet av regionala skyddsombud inom sjöfarten.
-
Nya lagar och förordningar träder ikraft vid halvårsskiftet
(Ny version) Vid halvårsskiftet träder flera nya lagar och förordningar i kraft. I dag publicerar Regeringskansliet skriften Viktigare lagar och förordningar, en sammanställning av lagar och förordningar som träder i kraft vid halvårsskiftet.
-
Energieffektivisering i fokus när Khashayar Farmanbar besöker Eskilstuna
På torsdag den 23 juni besöker energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar Eskilstuna för att ta del av kommunens arbete med energieffektivisering.
-
Regeringen beslutar om plan för att förbättra elmarknaden
Regeringen tar viktiga steg för att förbättra elmarknaden och har fattat beslut om en genomförandeplan med nio åtgärder. Regeringen ger nu Energimarknadsinspektionen i uppdrag att följa upp att åtgärderna genomförs till senast 2025. Åtgärderna fokuserar på att undanröja hinder på balansmarknaden och hinder för efterfrågeflexibilitet.