Hoppa till huvudinnehåll

Remiss av Lantmäteriets promemoria Ändring av Inskrivningsförordningen (2000:309) Diarienummer: Ju2016/03856/L1

Publicerad

Här kan du ta del av till vilka instanser som regeringen har remitterat Lantmäteriets promemoria Ändring av Inskrivningsförordningen (2000:309).

Ladda ner:

Promemorian med författningsförslag har upprättats av Lantmäteriet.

I promemorian föreslår Lantmäteriet att det ska bli möjligt för myndigheter att skicka in underrättelser elektroniskt i ärenden om anteckning i fastighetsregistret. Dessutom föreslås att möjligheten till att ge in ansökningar om inskrivning elektroniskt öppnas upp för både professionella ingivare som inte står under myndighets tillsyn och för privatpersoner. I dagsläget kan bara professionella ingivare som står under myndighets tillsyn ge in ansökningar elektroniskt. Detta förutsätter två ändringar i inskrivningsförordningen. Förslagens syfte är att förenkla och förbättra hanteringen för ingivare och Lantmäteriet.

I remissen ligger att regeringen vill ha synpunkter på författningsförslagen och bedömningarna i promemorian.

Remissvaren ska ha kommit in till Justitiedepartementet senast den 5 januari 2017.

Remisser

Innan regeringen tar ställning till ett förslag skickas det på remiss till berörda myndigheter, organisationer, kommuner och andra intressenter. Regeringen vill veta vad de som berörs tycker och vilket stöd som förslaget har. Även allmänheten har rätt att lämna synpunkter.

Laddar...