En äldre man och äldre kvinna med personal mellan sig
Foto:Folio

Trygghet och livskvalitet för äldre

En av regeringens viktigaste uppgifter är att öka tryggheten och förbättra för de äldre. Sverige ska vara ett bra land att åldras i.
Regeringen har börjat ett långsiktigt förändringsarbete för att anpassa äldreomsorgen till den demografiska och tekniska utvecklingen.

För att bibehålla en äldreomsorg av god kvalitet måste tillgången till personal med rätt kompetens säkras. Äldre ska kunna leva ett gott och aktivt liv efter arbetslivet och har rätt till långsiktigt tryggare och högre framtida pensioner.

Aktuellt inom Trygghet och livskvalitet för äldre

Foto: TT

Om hälsovård, sjukvård och äldreomsorg med anledning av covid-19

Coronapandemin har haft stor påverkan på hälso- och sjukvården och äldreomsorgen. Här hittar du regeringens beslut och åtgärder med anledning av coronapandemin. Använd filtret längre ned på sidan för att hitta regeringsbeslut, aktuell lagstiftning eller information om en viss åtgärd.

Porträttbild av Socialminister Lena Hallengren
Socialminister Lena Hallengren Foto: Kristian Pohl

Dialog med Pensionärskommittén om covid-19 och pågående vaccinering

Pensionärskommitténs möte med socialminister Lena Hallengren den 27 april handlade bland annat om coronapandemin och vaccineringarna. Socialförsäkringsmininster Ardalan Shekarabi och finansminister Magdalena Andersson medverkade också på mötet.

Proposition om skyddad yrkestitel för undersköterskor

Regeringen vill införa en skyddad yrkestitel för undersköterskor. Förslaget går ut på att endast den som har ett bevis om rätt att använda yrkestiteln undersköterska ska få använda titeln. Propositionen, som syftar till att stärka kvaliteten och säkerheten inom vården och omsorgen, överlämnas nu till riksdagen.

Innehåll om Trygghet och livskvalitet för äldre

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 31 träffar.