Om skola och utbildning med anledning av covid-19

Här finns samlad information om regeringens beslut och åtgärder inom skola och utbildning med anledning av coronapandemin. Använd filtret längre ned på sidan för att hitta regeringsbeslut eller information om ett visst politiskt område.

Foto: Sofia Ekberg/Regeringskansliet

Fribeloppet för studerande slopas till och med den 30 juni 2022

Det finns ett fortsatt behov av att studerande ska kunna arbeta, och särskilt gå in och avlasta i vården och andra samhällsbärande verksamheter med anledning av covid-19-pandemin. Därför vill regeringen återigen förlänga det tillfälligt slopade fribeloppet, till och med den 30 juni 2022.

Förslaget överlämnades till riksdagen i en extra ändringsbudget den 18 januari.

Foto: Johnér Bildbyrå

Barn från 12 år erbjuds vaccin

Folkhälsomyndigheten har beslutat att rekommendera allmän vaccination mot covid-19 från 12 års ålder i Sverige, med två doser. Regionerna kan börja erbjuda vaccinationerna från andra veckan i oktober.

Foto: Johnér Bildbyrå

Så arbetar regeringen för en god utbildning under pandemin

Covid-19-pandemin är en kris för hela världen och en prövning både för det svenska samhället och för oss som individer. Regeringen vidtar åtgärder och fattar beslut för att minska de negativa effekterna för individer och samhälle. Kunskapen om viruset ökar hela tiden och samtliga åtgärder och beslut utvärderas löpande.

Om skola och utbildning med anledning av coronapandemin

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 220 träffar.