Hoppa till huvudinnehåll

Videopoddar från Life science-kontoret

Life science-strategins åtta prioriterade områden ligger till grund för videopoddarnas avsnitt.

Videopodden

Videopodden sätter fokus på de åtta prioriterade områdena i den nationella life science-strategin som kan göra skillnad för arbetet framåt. Jenni Nordborg bjuder in intressanta gäster och samtalen  faciliteras av Björn Arvidsson, verksamhetsledare på STUNS Life science.

Avsnitten är listade efter life science-strategins åtta prioriterade områden. Avsnitten är inspelade mellan juni och september 2021. Fler avsnitt kommer.

Prioriterat område 1: Strukturer för samverkan

Tillsammans för en ledande life science-nation på regeringens youtube-kanal

Cecilia Sjöstedt, vd för Cytiva i Uppsala, och Charlotta Brask, tidigare hållbarhetschef för Region Stockholm, lyfter fram hållbarhet som en förutsättning för att Sverige ska vara en ledande life science-nation. Näringslivet och samhället behöver kroka arm för att dra nytta av varandras styrkor. Lyssna på samtal mellan personer som vardagligen arbetar för förändring mot ett hållbart samhälle. Värd för podden är Jenni Nordborg, nationell life science-samordnare och samtalet faciliteras av Björn Arvidsson, verksamhetsledare på STUNS Life science.

Prioriterat område 4: Integrering av forskning och innovation i vården

Tillsammans för en ledande life science-nation, på Regeringskansliets youtube-kanal

Anna Martling, KI/KS, och Marcus Lingman, Region Hallands sjukhusledning, sätter fokus på integrering av forskning och innovation i vården. Lyssna på ett samtal om ledarskap, engagemang och organisering för att underbygga kulturresan att arbete med forskning och innovation blir en självklar del av vårdens vardag.

Prioriterat område 6: Forskning och infrastruktur

Tillsammans för en ledande life science-nation, samverkan och infrastrukturer 

”Dagens sjukvård är gårdagens forskning och dagens forskning är morgondagens standardbehandlingar inom hälso- och sjukvården”. Allt hänger ihop.

Sjukhuschefen Ann-Marie Wennberg och industriledaren Carl Bennet diskuterar hur infrastrukturer för samverkan och kompetensutbyten kommer att vara bra investeringar för framtidsbranschen life science. Värd för podden är Jenni Nordborg, nationell life science-samordnare och samtalet faciliteras av Björn Arvidsson, verksamhetsledare på STUNS Life science.

Prioriterat område 7: Kompetensförsörjning, talangattraktion och livslångt lärande

Tillsammans för en ledande life science-nation, kompetensförsörjning och livslångt lärande 

Lyssna på samtal om talangattraktion och livslångt lärande, alltid högaktuellt! Rektorerna Jan-Ingvar Jönsson, Linköpings universitet, och Erik Renström, Lunds universitet, lyfter kompetensförsörjning som en nyckelfråga för life science. Värd för podden är Jenni Nordborg, nationell life science-samordnare och samtalet faciliteras av Björn Arvidsson, verksamhetsledare på STUNS Life science.

Prioriterat område 8: Internationell attraktivitet och konkurrenskraft

Tillsammans för en ledande life science-nation: Framtidens företagsledare 

Lyssna på två framstående entreprenörer och företagsledare, Evelina Vågesjö och Sana Alajmovic. Ett inspirerande samtal om global konkurrenskraft och hur Sverige kan attrahera de bästa talangerna. Värd för podden är Jenni Nordborg, nationell life science-samordnare och samtalet faciliteras av Björn Arvidsson, verksamhetsledare på STUNS Life science.

 

Illustration
Life science-strategins åtta prioriterade områden: 1. Strukturer för samverkan 2. Nyttiggörande av hälso- och vårddata för forskning och innovation 3. Ansvarsfull, säker och etisk policyutveckling 4. Integrering av forskning och innovation i vården 5. Välfärdsteknik för ökad självständighet, delaktighet och hälsa 6. Forskning och infrastruktur 7. Kompetensförsörjning, talangattraktion och livslångt lärande 8. Internationell attraktivitet och konkurrenskraft Illustration Regeringskansliet

Vill du få information från Life science-kontoret?

Vill du veta när en ny videopodd släpps eller få annan information från Life science-kontoret? Skriv gärna upp dig på vår lista för utskick via den här sidan.

Vi behöver ditt samtycke för att ta del av information från Life science-kontoret

För att vi ska kunna skicka e-post till dig behöver vi ditt samtycke till att Näringsdepartementet registrerar namn och e-postadress. Dessa personuppgifter används i syfte att administrera utskick till dig via e-post och enbart för detta ändamål. Vi sparar ditt namn och din e-postadress i detta syfte tills du avbryter. Om du vill veta vilka uppgifter som vi har registrerade om dig, rätta någon uppgift eller om du vill dra tillbaka ditt samtycke och inte längre finnas med i vårt register för information om arbetet ber vi dig skicka e-post eller ringa till Life science-kontoret, via växeln 08-405 10 00.

E-post till Life science-kontoret i Regeringskansliet

Regeringskansliets integritetspolicy

Laddar...