Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Tobias Billström deltar i nordiskt-baltiskt utrikesministermöte

Publicerad

Det nordisk-baltiska utrikesministermötet, NB8, äger rum i Lettland den 6–7 september. Ministrarna kommer bland annat diskutera fortsatt stöd till Ukraina och utkrävande av ansvarsskyldighet för Rysslands aggressionsbrott.

– Stöd till Ukraina så länge som det krävs, tryck på Ryssland och säkerställande av internationellt stöd för denna politik förblir en av regeringens viktigaste prioriteringar. Vi har ett nära samarbete inom gruppen och jag ser fram emot att, när Sverige tar över ordförandeskapet i NB8 1 januari 2024, fortsatt fördjupa och utveckla samarbetet, säger utrikesminister Tobias Billström.

På dagordningen står även energisäkerhet och gröna lösningar, uppföljning av Nato-toppmötet i Vilnius samt desinformation och hybridhot. Inför öppnandet av FN:s generalförsamling i New York kommer även NB8-samarbete inom internationella organisationer med fokus på olika typer av stöd till det Globala syd att diskuteras.

Presskontakt

Anna Erhardt
Pressekreterare hos utrikesminister Tobias Billström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-130 85 34
e-post till Anna Erhardt