Statsministern deltar i nationaldagsfiranden

Publicerad

Statsministern deltar i flera firanden den 6 juni. I år firar Sverige ett speciellt minnesår. 500-årsminnet av valet av Gustav Vasa till Sveriges kung samt H.M. Konungen Carl XVI Gustafs 50 år som statschef markeras.

Statsministern firar, i närvaro av Deras Majestäter Konungen och Drottningen, Sveriges nationaldag i Strängnäs. Statsministern kommer, tillsammans med kulturminister Parisa Liljestrand, att delta vid en högtidssammankomst i Strängnäs domkyrka, därefter i traditionsenligt firande av nationaldagen i Västerviksparken.  

Klockan 15.00 sänds statsministerns nationaldagstal på regeringens webbplats, regeringen.se. Under kvällen deltar statsministern i nationaldagsfirandet på Skansen.

Presskontakt

Helena Walentowicz
Pressekreterare hos statsminister Ulf Kristersson
Telefon (växel) 08-405 10 00