Regeringen ger Sveriges chefsförhandlare Mattias Frumerie ställning som ambassadör för Sveriges globala klimatarbete

Publicerad

Klimatambassadörens uppdrag är att leda och företräda Sveriges internationella klimatarbete.

Mattias Frumerie har varit Sveriges chefsförhandlare för klimatförhandlingarna inom FN:s klimatkonvention, UNFCCC, i drygt tre år och han fortsätter som chefsförhandlare även i sin nya roll som ambassadör.

Sverige var ett av de första länderna som utnämnde en särskild klimatambassadör för att lyfta vikten och ambitionen i det internationella klimatarbetet. Många andra länder har nu tagit efter och utnämnt egna klimatambassadörer.

 

Presskontakt

Elin Olofsson
Tf. pressekreterare hos klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari
Mobil 076-138 13 28
e-post till Elin Olofsson, via registrator