Statsministern och finansministern besöker företag i Göteborg

Publicerad

Onsdag den 31 maj reser statsminister Ulf Kristersson och finansminister Elisabeth Svantesson till Göteborg för att besöka företag i fordonsindustrin. Media är välkomna att delta under delar av besöken. En pressträff kommer att hållas i anslutning till besöket på Volvo Cars.

Arkiverade filmer finns hos Riksarkivet

Här fanns tidigare en eller flera filmer publicerade. Filmer sparas vanligtvis i sex månader på regeringen.se. Därefter arkiveras de hos Riksarkivet. Om du vill se filmen vänligen vänd dig till Riksarkivet. Filmer finns också tillgängliga på Regeringskansliets Youtubekanal.

Programpunkter under dagen som media kan närvara vid:

Kl. 08.30 – Verksamhetsbesök på Volvo koncernen, Norra Stenebyvägen 5. Statsministern gör en rundvandring på fabriken.

Kl. 12.00 – Ceremoni på Volvo Cars, Assar Gabrielssons väg 7. 
Statsministern och finansministern deltar vid en ceremoni för att fira den nionde miljonte bilen som tillverkats i fabriken.

Kl. 13.00 – Pressträff med statsministern och finansministern på Volvo Cars. Pressträffen kommer finnas tillgänglig på regeringen.se i efterhand.

Journalister som vill delta vid verksamhetsbesöket på Volvo koncernen, kontakta Helena Walentowicz (se presskontakt) för mer information.

För att delta vid ceremonin och pressträffen på Volvo Cars är det obligatorisk föranmälan till Jonathan Svensson (se presskontakt) via epost senast tisdag 30 maj kl. 16.00. Bifoga kopia på presslegitimation. Inpassering kl. 11.30. via Assar Gabrielssons väg 7.

Presskontakt

Jonathan Svensson
Presskommunikatör
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-7159381
e-post till Jonathan Svensson
Helena Walentowicz
Pressekreterare hos statsminister Ulf Kristersson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Niklas Gillström
Pressekreterare hos finansminister Elisabeth Svantesson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-141 14 79
e-post till Niklas Gillström