Bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell samt infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson besöker Scania

Publicerad

Idag måndagen den 3 april besöker bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell tillsammans med infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson Scanias huvudkontor i Södertälje.

– Scania är ett av våra världsledande företag inom transportsektorn och har stor betydelse för svensk export och för arbetstillfällen. Scania har också en viktig roll i den gröna omställningen och har nått en rad exportframgångar genom att erbjuda hållbara kollektivtrafiksystem till storstäder runt om i världen, säger bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell.

Regeringens arbete med att stärka Sveriges globala konkurrenskraft bidrar till ekonomisk tillväxt, sysselsättning och ökat välstånd. En viktig del är att främja svensk export och underlätta för svenska företag som vill göra affärer utomlands. Det svenska exportstödet består av bland annat av rådgivning, finansiering och marknadsföring.

Besöket inleds med en rundtur i chassimonteringen där lastbilarna monteras ihop. Det följs av en presentation av företaget och utvecklingen av eldrivna fordon samt en diskussion om exportaffärer i Afrika och Latinamerika. Besöket avslutas därefter med provkörning på Scania Demo Center.

Presskontakt

Karl Opdal
Pressekreterare hos bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-128 48 03
e-post till Karl Opdal
Ebba Gustavsson
Pressekreterare hos infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-12 70 488
e-post till Ebba Gustavsson