Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Mats Persson talar vid seminarium om hur forskning och innovation stärker svensk konkurrenskraft

Publicerad

I dag, onsdag den 22 februari, deltar utbildningsminister Mats Persson vid ett seminarium som Teknikföretagen arrangerar med anledning av en ny rapport om betydelsen av forskning och innovation för konkurrenskraft och vikten av fortsatt samverkan mellan stat och näringsliv.

Tid:
Plats: Helio GT30, Grev Turegatan 30 i Stockholm

Klockan 13.00 finns det tid för media. Kontakta pressekreterare Agnes Eklund för mer information.

Under seminariet kommer Mats Persson att ge sin bild av hur Sveriges forsknings- och innovationsförmåga kan stärkas. Ministern kommer även tala om hur regeringen ser på forsknings- och innovationspolitiken som ett strategiskt verktyg och hur systemet på bästa sätt kan utvecklas för att främja svensk konkurrenskraft, öka näringslivets egna investeringar och främja utvecklingen av de nya lösningar som behövs för bland annat den gröna omställningen.

Presskontakt

Agnes Eklund
Pressekreterare hos utbildningsminister Mats Persson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-142 63 78
e-post till Agnes Eklund