Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Ukrainare i fokus när Johan Pehrson besökte Beredskapslyftet

Publicerad

Idag måndag den 12 december besökte arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson Beredskapslyftets verksamhet Ukrainian Professional Support Center på Blasieholmen i Stockholm.

Fokus under besöket var att diskutera hur man kan hjälpa personer från Ukraina att komma i arbete i Sverige och hur man bäst tar vara på deras kompetens.

– Alla blir vinnare om det här fungerar bättre än idag. Både ukrainarna som snabbare kommer i arbete och arbetsgivarna som är i stort behov av den kompetensen de här människorna besitter.

– Att hitta fler vägar för nyanlända att fortare komma in på arbetsmarknaden är prioriterat för regeringen och en av de viktigaste frågorna jag har på mitt bord, säger arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson med anledning av besöket.

Om Beredskapslyftet

Beredskapslyftet är en ideell förening som grundades med syftet att intensivutbilda permitterad kabinpersonal från flygbranschen för att bidra till en lösning till bemanningsproblem i sjukvården. Föreningen har senare startat Ukrainian Professional Support Center som har som mål att matcha svenska arbetsgivare i behov av arbetskraft med arbetssökande personer från Ukraina.

Presskontakt

Christoffer Heimbrand
Pressekreterare hos arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-112 11 47
e-post till Christoffer Heimbrand
Laddar...