Pressmeddelande från Finansdepartementet

Civilministern deltar i ministerrådsmöte i Bryssel

Publicerad

EU:s ministrar med ansvar för digitaliseringsfrågor möts i Bryssel den 6 december.

På rådsmötet kommer de att diskutera och anta allmänna riktlinjer om lagförslaget om harmoniserade regler för artificiell intelligens samt förslaget om en europeisk digital identitet (eID). Därtill kommer ministrarna diskutera hur digitala färdigheter kan främjas för att möta den framtida arbetsmarknadens efterfrågan. Vid mötet kommer EU-kommissionen även informera om samordningen av materiellt stöd till Ukraina på telekomområdet.

Civilminister Erik Slottner representerar Sverige vid mötet.

Vid medieförfågningar kontakta civilministerns presskontakt.

Presskontakt

Martin Källstrand
Pressekreterare hos civilminister Erik Slottner
Telefon (växel) 08-405 10 00