Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson deltar på EU-toppmöte i Bryssel

Publicerad

Onsdag den 19 oktober deltar arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson vid ett socialt trepartstoppmöte för tillväxt och sysselsättning i Bryssel.

Fokus under mötet kommer att vara hur man bäst skyddar ekonomi, företag och anställda under den pågående energikrisen och höga inflationen. Mötet leds av EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen. Sveriges arbetsmarknads- och integrationsminister deltar som representant för det kommande EU-ordförandeskapet.

Om trepartstoppmötet

Syftet med det sociala trepartstoppmötet för tillväxt och sysselsättning är att skapa ett samråd mellan Europeiska rådet, ministerrådet, kommissionen och arbetsmarknadens parter. Genom toppmötet får de europeiska arbetsmarknadsparterna möjlighet att bidra till de olika delarna av EU:s strategi för tillväxt och sysselsättning.

Presskontakt

Axel Mårtensen
Tf. stabschef hos arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-136 43 89
e-post till Axel Mårtensen