Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Biståndsminister Matilda Ernkrans deltar i återuppbyggnadskonferens för Ukraina i Lugano 4-5 juli

Publicerad

Tillsammans med Ukraina står Schweiz värdar för en internationell konferens under temat återuppbyggnaden av Ukraina i Lugano, Schweiz. Konferensen äger rum den 4-5 juli och biståndsminister Matilda Ernkrans representerar Sverige.

– Rysslands fasansfulla krig mot Ukraina fortsätter. Sverige har förstärkt stödet till Ukraina sedan kriget utbröt och vi kommer bidra till återuppbyggnaden av landet, säger biståndsministern. Hur vi tillsammans organiserar återuppbyggnaden kommer att vara centralt för att bygga ett långsiktigt hållbart, motståndskraftigt och EU-anpassat Ukraina.

Den internationella högnivåkonferensen ”Ukraine Recovery Conference” i Lugano samlar ett trettiotal deltagande ministrar och statssekreterare, inklusive EU Kommissionens ordförande Ursula von der Leyen, internationella banker och finansiella institutioner, Schweiz president Ignazio Cassis samt Ukrainas president Volodymyr Zelensky på länk.

Presskontakt

Nadja Yusuf
Pressekreterare hos biståndsminister Matilda Ernkrans
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-085 00 49
e-post till Nadja Yusuf