Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesminister Ann Linde deltar i Stockholm+50

Publicerad

Utrikesminister Ann Linde deltar i FN:s högnivåmöte Stockholm+50 om miljö, klimat och utveckling, som hålls på Stockholmsmässan den 2-3 juni.

Under Stockholm+50 kommer utrikesminister Ann Linde ha en mängd bilaterala möten, med bland andra FN:s generalsekreterare Antonio Guterres, USA:s klimatsändebud John Kerry och Tanzanias vicepresident Philip Isidor Mpango.

- Stockholm+50 visar på styrkan i multilateralt och globalt samarbete för att möta gemensamma utmaningar. Detta är särskilt viktigt just nu, när vår tillvaro präglas av både en säkerhetskris och en miljö- och klimatkris, säger Ann Linde.

Utrikesministern kommer även att delta i sidoevenemang under Stockholm+50. Hon kommer bland annat hålla ett inledningsanförande på ett seminarium arrangerat av SIPRI om klimat och säkerhet: ”Environment of Peace: Securing a Just and Peaceful Transition in a New Era of Risk”. Ann Linde kommer också att träffa kvinnoorganisationer och ungdomsföreträdare.

 

Presskontakt

Andreas Enbuske
Pressekreterare hos utrikesminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-130 58 86
e-post till Andreas Enbuske