Pressmeddelande från Socialdepartementet

Robert Sjunnebo ska utreda förändringar i sjukförsäkringens regelverk

Publicerad

Robert Sjunnebo har idag utsetts till särskild utredare för utredningen som ser över om de förändringar som skett i sjukförsäkringens regelverk fått avsedd effekt.

– Regeringen arbetar långsiktigt med att förstärka sjukförsäkringen och denna utredning är del i det arbetet. Som jurist har Robert Sjunnebo mångårig erfarenhet av sjukförsäkringen, vilket gör honom mycket passande för detta uppdrag säger socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi.

Robert Sjunnebo är sedan 2021 chefsjurist och förhandlingschef på Svenska Pappersindustriarbetareförbundet. Han har tidigare bland annat varit enhetschef på försäkringsrättsenheten vid LO-TCO Rättsskydd och jurist vid LO:s arbetslivsenhet.

Regeringen har genomfört fler viktiga reformer i socialförsäkringens regelverk och anser att det är angeläget att följa upp reformerna. Den särskilde utredaren får i uppdrag att utvärdera de beslutade lagändringarna för att säkerställa att de har gett avsett resultat. Utredaren ska bland annat analysera om den ekonomiska tryggheten för individer har ökat till följd av beslutade lagändringar och hur förändringarna i sjukförsäkringens regelverk har påverkat individernas möjligheter till medicinsk och arbetslivsinriktad rehabilitering.

Uppdraget ska redovisas till Regeringskansliet senast den 1 mars 2024.

Presskontakt

Hanna Kretz
Pressekreterare hos socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-064 96 04
e-post till Hanna Kretz