Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Ny generaldirektör för Vetenskapsrådet

Publicerad

Regeringen har i dag beslutat att utse Katarina Bjelke till ny generaldirektör och chef för Vetenskapsrådet. Hon tillträder den 15 september 2022.

Katarina Bjelke är i dag universitetsdirektör vid Karolinska Institutet. Innan dess har hon bland annat varit universitetsdirektör vid Uppsala universitet och enhetschef på Utbildningsdepartementet. Hon har även flera styrelseuppdrag inom sektorn.

– Jag är mycket glad att Katarina Bjelke har tackat ja till att bli generaldirektör för Vetenskapsrådet. Hon har länge varit verksam inom utbildningssektorn och har under stora delar av sin karriär arbetat med forskningsfinansiering. Med sin djupa chefs- och ledarerfarenhet är hon mycket lämpad för det här uppdraget och jag ser fram emot ett gott samarbete framöver, säger utbildningsminister Anna Ekström.

Vid frågor

Media och journalister, kontakta pressekreterare. För alla övriga frågor, kontakta växeln på 08-405 10 00 eller mejla Utbildningsdepartementets registrator.

Presskontakt

Anja L Sundberg
Pressekreterare hos utbildningsminister Anna Ekström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-116 77 45
e-post till Anja L Sundberg

Prenumerera på nyheter från Utbildningsdepartementet