Pressmeddelande från Socialdepartementet

Lena Hallengren tar emot slutbetänkande från utredning om förslag på en äldreomsorgslag

Publicerad

I morgon, tisdag 28 juni, överlämnar regeringens särskilda utredare Olivia Wigzell sitt slutbetänkande till socialminister Lena Hallengren. Den särskilda utredaren har haft i uppdrag att föreslå en äldreomsorgslag som ska stärka förutsättningarna för äldreomsorgen och förtydliga dess uppdrag och innehåll. Utredningen har också haft i uppdrag att lämna förslag som stärker tillgången till medicinsk kompetens i äldreomsorgen.

Tid:
Plats: Digitalt och på plats i Lilla pressrummet, kvarteret Loen. Entré via grinden vid Karduansmakargatan/Rödbogatan från klockan 08:30.

Obligatorisk föranmälan senast tisdag 28 juni kl. 08:00 via e-post till Ellen Pileblad, se presskontakt nedan. Ange namn, redaktion, om du vill delta på plats eller digitalt och om du är reporter eller fotograf. Skicka också med presslegitimation. Deltagande sker i mån av plats. Under pressträffen kommer de som är på plats i Lilla pressrummet vara de som först ställer frågor och genomför enskilda intervjuer. Journalister som deltar digitalt kommer att få praktisk information via mejl.

Presskontakt

Ellen Pileblad
Presskommunikatör
Telefon 08-405 41 97
e-post till Ellen Pileblad
Sofia Brändström
Pressekreterare hos socialminister Lena Hallengren
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-065 16 12
e-post till Sofia Brändström

Webb-tv

Du kan följa sändningen direkt eller se den i efterhand på regeringen.se eller på Regeringskansliets Youtubekanal.