Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg presenterar de senaste skyddade beteckningarna för svenska livsmedel

Publicerad

Fredag den 1 juli presenterar landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg Sveriges senaste skyddade beteckningar. Det sker tillsammans med representanter från Värmländskt Skrädmjöl, Vänerlöjrom, Gränna Polkagrisar och Wrångebäcks ost som visar upp sin märkning av livsmedel som endast får framställas enligt särskilda recept och vissa andra villkor. Även kändiskrögaren Fredrik Eriksson medverkar och informerar om vad fler skyddade beteckningar betyder för att utveckla svensk gastronomi.

Tid:
Plats: Lokal Lunden, Drottninggatan 4, Stockholm

Journalister med presslegitimation har möjlighet att närvara. Obligatorisk föranmälan senast fredag den 1 juli kl. 10.00 via e-post till Elias Aneheim Ulvenäs, se presskontakt nedan. Ange namn, redaktion, om du vill delta på plats eller digitalt samt i vilken funktion du deltar (reporter eller fotograf). Skicka också med kopia på presslegitimation.

Presskontakt

Elias Aneheim Ulvenäs
Presskommunikatör
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-142 72 52
e-post till Elias Aneheim Ulvenäs
Max Ney
Pressekreterare hos landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-094 25 40
e-post till Max Ney