Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Bostadsminister Johan Danielsson anordnar möte om återuppbyggnaden av Ukraina

Publicerad

I dag, den 9 juni, leder bostadsminister Johan Danielsson ett möte om återuppbyggnaden av Ukraina. Syftet med mötet är att diskutera förslag på åtgärder och konkreta engagemang gällande den kommande återuppbyggnaden.

Bakgrunden till mötet är Ukrainas president Volodymyr Zelenskyjs tal till riksdagen den 24 mars i år där han bad om hjälp från svenska staten, svenska företag, arkitekter och vänorter att delta i återuppbyggnaden av Ukraina.

Sverige är ett av de länder som gett störst bidrag till Ukraina sedan många år tillbaka. Med de stora utmaningarna som Ukraina står inför ser Johan Danielsson att det redan nu är aktuellt att börja diskutera landets återuppbyggnad.

Till mötet har organisationer inom samhällsbyggnadssektorn, byggföretag, arkitektkontor och kommuner med vänorter i Ukraina bjudits in. Vid mötet deltar även Sveriges ambassad i Ukraina.

 

Presskontakt

Tora Heckscher
Pressekreterare hos bostadsminister och biträdande arbetsmarknadsminister Johan Danielsson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-093 50 83
e-post till Tora Heckscher