Pressmeddelande från Socialdepartementet

Åtgärder för kortare handläggningstider för bostadstillägg till pensionärer

Publicerad

Pensionsmyndighetens ärendebalanser gällande bostadstillägg till pensionärer ska minska, enligt det nya mål som nu införs i Pensionsmyndighetens regleringsbrev för 2022. Myndigheten får även i uppdrag att vidta relevanta åtgärder för att tillgängligheten i telefonin ska öka.

– Att stärka pensionerna handlar om respekt för alla de som varit med och byggt landet. Det är viktigt att säkerställa att landets pensionärer får tillgång till de förmåner de har rätt till och att de inte behöver vänta orimligt länge, säger socialförsäkrings­minister Ardalan Shekarabi.

Pensionsmyndigheten ska, enligt uppdraget, vidta relevanta åtgärder för att öka produktiviteten och korta handläggningstiderna för bostadstillägg. Uppdraget omfattar ärendebalanserna för samtliga delar av förmånen, det vill säga nyansökningar, omprövningar och återkrav. Pensionsmyndigheten ska även vidta relevanta åtgärder för att tillgängligheten i telefonin ska öka, så att fler samtal kommer fram till myndigheten. 

Presskontakt

Hanna Kretz
Pressekreterare hos socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-064 96 04
e-post till Hanna Kretz