Pressmeddelande från Kulturdepartementet

Ändrat stöd för att dagstidningar ska komma fram varje vardag

Publicerad

Regeringen justerar stödet för tidningsdistribution vid varannandagsutdelning av post. Förändringen ger större träffsäkerhet och stärker förutsättningarna för daglig tidningsdistribution i hela landet.

– Distribution av nyhetstidningar måste fungera väl i hela Sverige. Det behövs för vår demokrati. Med den här förändringen kan fler få sin dagstidning i brevlådan varje vardag, även i glesbygd, säger kulturminister Jeanette Gustafsdotter. 

Ändringen möjliggör stöd upp till fem dagar i veckan för utdelning av tidning, när postutdelning inte erbjuds på ett ändamålsenligt sätt. Stödet svarar bättre mot branschens behov och stärker därmed förutsättningarna för utdelning av dagstidningar under vardagar, i alla delar av landet.

Vid frågor

Media och journalister som vill komma i kontakt med kulturministern, kontakta pressekreterare. För övriga frågor, kontakta växeln på 08-405 10 00 eller skicka e-post till Kulturdepartementets registrator.

Presskontakt

Amelie Lind
Pressekreterare hos kulturminister Jeanette Gustafsdotter
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-087 87 43
e-post till Amelie Lind