Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Biståndsministern och Unicef-chef besöker nytt innovationskontor

Publicerad

Den 25 maj besöker FN:s barnfond, Unicefs, exekutivdirektör Catherine Russell Stockholm. Under besöket kommer Russell tillsammans med biståndsminister Matilda Ernkrans bland annat besöka Unicefs innovationskontor, som nyligen etablerats i Stockholm.

Unicef valde förra året Sverige som värdland för sitt globala innovationskontor som nu har etablerat sig i Stockholm tillsammans med den svenska nationalkommittén för Unicef (UNICEF Sverige). Under exekutivdirektör Russells besök kommer Sverige och Unicef bland annat föra dialog om hur kontoret kan växa ytterligare och öka takten i innovationsarbetet för barn. 

- Vi är glada och stolta över att vara värdland för Unicefs innovationskontor, som blir det största FN-kontoret i Sverige. Vi är ett föregångsland vad gäller innovation. Här kommer Unicef kunna växla upp sitt arbete ytterligare med att ta fram nya idéer och lösningar för att förbättra barns situation och tillgodose deras behov och rättigheter, säger biståndsminister Matilda Ernkrans.

Kontoret växer kontinuerligt och håller på att rekrytera spetskompetens som ska ta fram nya lösningar och arbetssätt för barns rättigheter och behov runtom i världen. Det kan handla om allt från digitala plattformar för psykosocialt stöd till barn som flytt från Ukraina, till att ta fram en menstruations-app för flickor, att hitta lösningar för internetuppkoppling som når fler barn, eller att skapa nya sätt att finansiera projekt riktade till barn och unga.

Catherine Russell kommer under sitt besök också att tas emot på Utrikesdepartementet för att hålla högnivåkonsultationer, tas emot av H.M. Drottning Silvia, besöka UNICEF Sverige samt träffa unga innovatörer och entreprenörer, liksom relevanta aktörer i svenskt näringsliv.

Presskontakt

Nadja Yusuf
Pressekreterare hos biståndsminister Matilda Ernkrans
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-085 00 49
e-post till Nadja Yusuf