Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Anna Hallberg deltar i det norska kronprinsparets besök till Stockholm och Göteborg

Publicerad

Idag 3 och imorgon 4 maj deltar utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Anna Hallberg i det norska kronprinsparets besök till Stockholm och Göteborg. Det norska kronprinsparet tas emot av kronprinsessparet. Norges näringsminister Jan Christian Vestre deltar tillsammans med en rekordstor delegation med runt 300 representanter från det norska näringslivet. Syftet med besöket är att skapa mötesplatser för svenska och norska företag för att stärka handeln och näringslivsutbytet mellan Sverige och Norge.

– Den starka gemenskapen mellan Sverige och Norge, vår geografiska närhet och det faktum att våra länder är ledande i grön omställning och innovation innebär stora möjligheter för våra företag. Vi är varandras viktigaste handelspartners och våra styrkor kompletterar varandra. Tillsammans kan vi skapa fler gröna jobb och attrahera fler utländska investeringar, inte minst i våra gränsregioner, säger utrikeshandelsminister Anna Hallberg.

Tillsammans med det norska kronprinsparet och Sveriges kronprinsesspar deltar Anna Hallberg i möten och seminarier med norska och svenska företag på temat ”Norge och Sverige – starkare tillsammans än var och en för sig”. Bland annat kommer Anna Hallberg delta i ett rundabordssamtal om hur Sverige och Norge kan samarbeta närmare i tillverkningen och återvinningen av batterier samt vid ett besök på Lindholmen Science Park i Göteborg diskutera hur Sverige och Norge kan utveckla och skala upp gröna lösningar för en global marknad.

Tid för media finns. Kontakta pressekreterare Tobias Eke Vestergren.

Presskontakt

Tobias Eke Vestergren
Pressekreterare hos utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Anna Hallberg
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-042 21 84
e-post till Tobias Eke Vestergren