Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Landsbygdsministern talar på Livsmedelsforskningsdagen

Publicerad

Konkurrenskraft och forskningsbehov över gränserna: Regionalt- Nationellt- Internationellt. Det är temat på årets livsmedelsforskningsdag som landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg idag deltar vid. Konferensen arrangeras av det statliga forskningsrådet Formas och det nationella forskningsprogrammet för livsmedel.

Programmet för årets konferens innehåller både internationella talare och regionala jämförelser om hur ett konkurrenskraftigt och hållbart livsmedelssystem kan tas fram.  

 Robusta och hållbara livsmedelssystem är en mycket viktig del i arbetet för att stärka Sverige. Samarbete som utgår från forskning och innovation är en helt nödvändig del för framtidens lösningar, säger landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg.

För mer information eller intervjuförfrågningar kontakta pressekreterare Max Ney.

Presskontakt

Max Ney
Pressekreterare hos landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-094 25 40
e-post till Max Ney