Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Landsbygdsministern besöker Gotland och tillväxtdagen 92 möjligheter

Publicerad

Landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg reser idag till Gotland för att delta vid tillväxtdagen 92 möjligheter. Under onsdagen besöker ministern Fole.

Gotlandsbesöket börjar med att landsbygdsministern reser till Roma och Gotland Grönt Centrum. På plats får statsrådet en presentation av verksamheten som ägs av Hushållningssällskapet Gotland, Region Gotland, företagarföreningen Tillväxt Gotland och LRF.

Anna-Caren Sätherberg reser därefter vidare till Visby för att delta vid den årliga tillväxtdagen 92 möjligheter som arrangeras av Region Gotland, Swedbank, Uppsala universitet Campus Gotland, Länsstyrelsen i Gotlands län, GEAB, Tillväxt Gotland, och GUBIS (gotländska utvecklingsbolag i samverkan).

– Gotland utvecklas med ett växande näringsliv och ekonomi samt fler bofasta. Som en del i mitt arbete för att hela Sverige ska leva ser jag fram emot att få ta del av Gotlands framgångsfaktorer samt de utmaningar som behöver övervinnas för fortsatt utveckling, säger landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg.

På onsdagen träffar statsrådet först fackliga företrädare för att sedan besöka Stora Tollby Gård i Fole.

För mer information om programpunkterna eller intervjuförfrågningar kontakta pressekreterare Max Ney.

Presskontakt

Max Ney
Pressekreterare hos landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-094 25 40
e-post till Max Ney