Pressmeddelande från Infrastrukturdepartementet

Khashayar Farmanbar besöker elmotorcykeltillverkaren Cake

Publicerad

Idag, onsdag den 6 april, besöker energi- och digitaliseringsminister företaget Cake som tillverkar lätta elektriska motorfordon. Syftet med besöket är höra företagets erfarenheter i elfordonsbranschen, deras hållbarhetsarbete och få en inblick i batteritillverkningen.

Cake tillverkar elfordon som kan beskrivas som en blandning mellan mountainbike och enduro. Företaget har en stark hållbarhetsprofil och levererar till exempel cyklar till Sydafrika, där tystheten hos cykeln hjälper de som patrullerar för att hindra tjuvjakt.

Tid för media: 14.50

Presskontakt

Amalia Pedersen
Pressekreterare hos energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-043 78 85
e-post till Amalia Pedersen