Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Anna Hallberg reser till Öresundsregionen

Publicerad

Anna Hallberg reser till Öresundsregionen för möte med sin danska ministerkollega, regionala företrädare samt deltagande i en dansk-svensk jobbmässa.

Idag 20 april reser utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Anna Hallberg till Köpenhamn och Malmö.

Anna Hallberg kommer att ha överläggningar med Danmarks minister med ansvar för nordiskt samarbete och utvecklingssamarbete, Flemming Møller Mortensen, i Köpenhamn. På dagordningen står utveckling av Öresundsregionen, bilateralt samarbete och nordisk krishantering.

– Som Nordenminister är det viktigt för mig att återvända till Öresundsregionen och tillsammans med min danske ministerkollega och regionala företrädare diskutera hur vi tillsammans kan utveckla Öresundsregionens fulla potential. Under besöket kommer jag speciellt att lyfta fram konkreta åtgärder som kan underlätta för de som lever och verkar i regionen, säger Anna Hallberg.

Ministrarna kommer även tillsammans möta regionala aktörer som Greater Copenhagen, Dansk Industri, Sydsvenska Industri-och Handelskammaren och Öresundsbron i ett möte i Greater Copenhagen Task Force i Malmö. Därefter besöker ministrarna en jobbmässa där svenska arbetssökande kan få en introduktion till de arbetsmöjligheter som finns i Danmark.

Presskontakt

Tobias Eke Vestergren
Pressekreterare hos utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Anna Hallberg
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-042 21 84
e-post till Tobias Eke Vestergren