Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Anna Hallberg deltar i Åre Business Forum

Publicerad

Idag 1 april deltar Anna Hallberg, utrikeshandelsminister och minister för nordiska frågor, i Åre Business Forum. Syftet är att informera om läget i världshandeln och hur det påverkar Sverige, som är ett av världens mest exportberoende länder.

– Rysslands invasion av Ukraina påverkar Sverige säkerhetspolitiskt, men även ekonomiskt. Höjda röster för protektionism ska inte sätta tonen. Som handelsminister har jag ett särskilt ansvar, inte minst i nuläget, att driva på för en öppen och fri handel. Så underlättar vi diversifieringen av våra värdekedjor och ökar motståndskraften, säger Anna Hallberg.

Visionen för Åre Business Forum är att vara Nordens motsvarighet till World Economic Forum i Davos, med fokus på affärer och investeringar. Evenemanget bjuder in nyckelpersoner från näringsliv och politik.

Tid för media finns. Kontakta pressekreterare Tobias Eke Vestergren.

Presskontakt

Tobias Eke Vestergren
Pressekreterare hos utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Anna Hallberg
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-042 21 84
e-post till Tobias Eke Vestergren