Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Anna Hallberg besöker Sjuhäradsbygden

Publicerad

Utrikeshandelsminister Anna Hallberg reser till Sjuhäradsbygden för att besöka företaget Nexans i Grimsås. Därefter delar utrikeshandelsministern ut "Utmärkelsen Svensk Kvalitet" till företaget Centiro på plats i Borås.

Onsdagen 27 april besöker utrikeshandelsminister Anna Hallberg kabeltillverkaren Nexans i Grimsås, Tranemo kommun.

– En av statsminister Magdalena Andersson tydliga prioriteringar är att driva på klimatomställningen och skapa jobb i hela landet. Det är det vi nu ser hända i Sjuhäradsbygden med företag som Nexans i Grimsås. De är en del av den nödvändiga elektrifieringen av hela samhället, säger Anna Hallberg.

Därefter delar utrikeshandelsministern ut Swedish Institute for Qualitys (SIQ) "Utmärkelsen Svensk Kvalitet" till det vinnande företaget Centiro Solutions AB på plats i Borås.

– Hållbarhet och kvalitet hänger ihop. Hållbarhet är ett svenskt styrkeområde och en bärande del i den export- och investeringsstrategi jag som utrikeshandelsminister är ansvarig för. Därför är det med stor glädje jag reser till Borås för att dela ut denna viktiga utmärkelse, säger Anna Hallberg.

Tid för media finns. Kontakta pressekreterare Tobias Eke Vestergren.

Presskontakt

Tobias Eke Vestergren
Pressekreterare hos utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Anna Hallberg
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-042 21 84
e-post till Tobias Eke Vestergren