Pressmeddelande från Miljödepartementet

Statssekreterare Anders Grönvall till OECD:s miljöministermöte

Publicerad

Den 30-31 mars deltar statssekreterare Anders Grönvall på OECD:s miljöministermöte i Paris, där fokus kommer att vara klimatförändringarna och plast. Under resan kommer statssekreteraren även att träffa Sydkoreas miljöminister Han Jeoung Ae.

Temat för OECD:s miljöministermöte, där statssekreterare Anders Grönvall representerar Sverige, är ”Ensuring a Resilient and Healthy Environment for All”. Under konferensen kommer länderna bland annat att diskutera nästa steg efter FN:s klimatmöte COP26 i Glasgow förra året, samt om plast. Länderna väntas även anta en ministerdeklaration under mötet.

I samband med OECD:s miljöministermöte har Anders Grönvall träffat Sydkoreas miljöminister Han Jeoung Ae för att prata om FN:s högnivå Stockholm+50, plast i en cirkulär ekonomi och grön klimatomställning av industrin.

Presskontakt

Tove Kullenberg
Pressekreterare hos klimat- och miljöminister Annika Strandhäll
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-842 50 59
e-post till Tove Kullenberg

Stockholm+50

Den 2-3 juni 2022 arrangerar FN högnivåmötet Stockholm+50, i Stockholm, där Sverige står som värd, tillsammans med Kenya. I år är det femtio år sedan FN:s första miljökonferens ägde rum, Stockholmskonferensen 1972, som Olof Palme var initiativtagare till. Ambitionen med Stockholm+50 är att högtidlighålla 50-årsjubiléet, men också att bidra till att öka takten i omställningen mot hållbara och gröna samhällen, fler jobb och en miljö i balans för alla, där ingen lämnas utanför.