Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Livsmedelsverkets generaldirektör får förlängt

Publicerad

Regeringen har idag beslutat att förlänga Annica Sohlströms anställning som generaldirektör och chef för Livsmedelsverket till och med den 31 maj 2025. Annica Sohlströms har varit generaldirektör och chef för Livsmedelsverket sedan 2016 och dessförinnan tillförordnad generaldirektör för myndigheten sedan december 2015.

– Jag är mycket glad för att Annica Sohlström har tackat ja till fortsatt anställning. Livsmedelsverket står inför flera stora utmaningar under de närmaste åren. Framför allt kommer myndighetens arbete med samordning av livsmedels- och drickvattensförsörjningen samt återuppbyggnaden av det civila försvaret att vara en mycket viktig arbetsuppgift. Annica Sohlström kommer med sin kompetens och långa erfarenhet att vara en drivkraft i detta viktiga arbete för att stärka Sverige, säger landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg.

Presskontakt

Max Ney
Pressekreterare hos landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-094 25 40
e-post till Max Ney