Pressmeddelande från Infrastrukturdepartementet

Khashayar Farmanbar diskuterar energi- och digitalisering i Bryssel

Publicerad

Onsdag den 23 mars besöker energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar Europaparlamentet och EU-kommissionen i Bryssel.

På plats i Bryssel kommer energi- och digitaliseringsministern att diskutera revideringen av EU:s förnybarhetsdirektiv, direktivet om energieffektivitet samt förslaget om en inre marknad för digitala tjänster, DSA och andra digitaliseringsfrågor.

– Rysslands invasion av Ukraina visar både på behovet av att EU snabbt ställer om för klimatet för att bryta beroendet av ryska fossila bränslen, säger energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar.

– Invasionen visar också på vikten att värna om en välfungerande inre marknad för digitala tjänster som bland annat ger starkt skydd för yttrandefriheten online och medför ansvar för digitala plattformar såsom sociala medier, säger Khashayar Farmanbar.

I Bryssel träffar energi- och digitaliseringsministern Margarethe Vestager, EU-kommissionär med ansvar för konkurrensfrågor samt ett flertal europaparlamentariker för att kommunicera Sveriges hållning när det gäller energi- och digitalisering.

Presskontakt

Amalia Pedersen
Pressekreterare hos energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar
Telefon (växel) 08-405 10 00