Pressmeddelande från Finansdepartementet

Ida Karkiainen besöker Västernorrland och Jämtland

Publicerad

Den 22-23 mars reser civilminister Ida Karkiainen till Västernorrlands och Jämtlands län. I fokus står beredskap och kommunernas arbete med att säkra ett bra mottagande av ukrainska krigsflyktingar.

Tisdagen den 22 mars besöker civilministern Sundsvall, Ånge och Bräcke. Dagen inleds med en facklig frukost med fokus på att motverka oseriösa aktörer vid offentlig upphandling. Statsrådet gör sedan ett besök på en förläggning för krigsflyktingar från Ukraina.

Därefter följer ett besök på den framtida vätgasfabriken i Ånge, där hon får ta del av arbetet med att bygga fabriken och dess betydelse för omställningen till grön energi. I Ånge träffar hon även kommunledningen samt gör ett besök i lokalerna där det nya servicekontoret ska öppna år 2023.

Dagen avslutas med ett möte med kommunledningen i Bräcke kommun om bland annat beredskap och flyktingmottagande med anledning av kriget i Ukraina.

Onsdagen den 23 mars åker civilministern vidare till Östersund, där hon bland annat besöker kommunala verksamheter som har startats upp för de ukrainska barn som har kommit till Sverige. Därefter avslutas dagen med att civilministern träffar kommunledningen i Östersund, samt gör ett besök på Länsstyrelsen i Jämtlands län.

Media är välkomna att delta och ställa frågor. För medieförfrågningar, kontakta pressekreterare Jonas Lannering.

Presskontakt

Jonas Lannering
Pressekreterare hos civilminister Ida Karkiainen
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-057 23 36
e-post till Jonas Lannering