Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikeshandelsminister Anna Hallberg besöker Västerås

Publicerad

Under besöket kommer utrikeshandelsminister Anna Hallberg besöka Northvolt, samtala med studenter vid Mälardalens universitet och träffa Västerås kommunledning. Besöket äger rum idag 23 februari.

Statsråd Anna Hallberg kommer att samtala med studenter, doktorander och forskare vid Mälardalens universitet om framtidens energi och internationell ekonomi och handel. Utrikeshandelsministern besöker även Northvolt Lab och Northvolt Revolt som har forskning, återvinning och produktion för batterier. Besöket avslutas med möte med kommunstyrelsen i Västerås för diskussion om främjande av handel, investeringar och tillväxt.

Västerås och Västmanlands region tillsammans med tunga aktörer har målsättningen att bli en hub för grön omställning och framtidens elektrifiering i östra Mellansverige.

– Regeringen driver en aktiv agenda för fler hållbara investeringar i Sverige och det är glädjande att se det bära frukt. Northvolts etablering och universitetets arbete är ett föredöme för hur industri och forskning kan gå hand i hand för att utveckla framtidens gröna industri. Sverige leder den gröna omställningen med innovation och kompetens. Vi visar på möjligheterna för framtiden – och hur vi skapar fler gröna jobb, säger utrikeshandelsminister Anna Hallberg.

Delar av programmet är öppet för media. För mer information och intervjuförfrågningar kontakta pressekreterare Nadja Yusuf.

Presskontakt

Nadja Yusuf
Tf. pressekreterare hos utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Anna Hallberg
Telefon (växel) 08-405 10 00