Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Statsministern i samtal med Ukrainas premiärminister

Publicerad

Statsminister Magdalena Andersson har idag talat med Ukrainas premiärminister Denys Sjmyhal om Rysslands utökade aggression mot Ukraina genom sitt erkännande av de icke-regeringskontrollerade delarna av Donetsk och Luhansk.

– I vårt samtal återupprepade jag vårt fördömande av Rysslands folkrättsstridiga agerande och underströk Sveriges och EU:s orubbliga stöd för Ukrainas suveränitet och territoriella integritet. Jag framhöll också att regeringen kommer att öka Sveriges redan omfattande stöd till Ukraina, såväl på egen hand som genom EU-samarbetet, säger statsminister Magdalena Andersson.

Presskontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos statsminister Magdalena Andersson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-592 85 48
e-post till Darina Agha
Johan Ekström
Pressekreterare hos statsminister Magdalena Andersson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-086 32 01
e-post till Johan Ekström

Statsministern håller pressträff tisdag 22 februari