Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Statsministern i samtal med Litauens president och Lettlands premiärminister

Publicerad

Statsminister Magdalena Andersson talade idag med Litauens president Gitanas Nausėda och med Lettlands premiärminister Krišjānis Kariņš. På dagordningen stod den allvarliga säkerhetspolitiska utvecklingen i vårt närområde. Rysslands militära mobilisering längs Ukrainas gräns och konfrontativa retorik är ett fortsatt hot mot Ukraina och mot den europeiska säkerhetsordningen.

– Sverige har ett nära samarbete med både Litauen och Lettland inom det försvars- och säkerhetspolitiska området. Under mina samtal med båda ledarna markerade vi alla att den enighet och samverkan som finns i EU och med partners som USA, Kanada och Storbritannien är mycket viktig. Vi står fast vid att fortsatt rysk aggression kommer få omfattande konsekvenser och medföra stora kostnader för Ryssland, säger statsminister Magdalena Andersson.

Presskontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos Magdalena Andersson
Telefon (växel) 08-405 10 00