Pressmeddelande från Försvarsdepartementet

Digital pressträff med försvarsminister Peter Hultqvist den 22 februari klockan 17.00

Publicerad

Den 21-22 februari deltar försvarsminister Peter Hultqvist i försvarsministermöte inom försvarssamarbetet Joint Expeditionary Force (JEF). Vid mötet diskuteras bland annat utvecklingen av säkerhetsläget i Europa och kommande övningsverksamhet inom ramen för JEF. Efter det årliga ministermötet, som hålls i Storbritannien, håller försvarsministern en digital pressträff.

Tid:
Plats: Digital pressträff via Skype

Föranmälda journalister kan få möjlighet att ställa frågor via Skype. Obligatorisk föranmälan senast tisdag 22 februari klockan 15.00 till Gunnar Vrang, kommunikationschef vid Försvarsdepartementet, se kontaktuppgifter nedan.

JEF är ett ramverk för en snabbinsatsstyrka som leds av Storbritannien. JEF ska kunna agera självständigt eller inom ramen för en FN-, Nato- eller EU-insats i händelse av en kris, med fokus på norra Europa. Förutom Storbritannien och Sverige är Danmark, Estland, Finland, Lettland, Litauen, Nederländerna, Norge och Island medlemmar i JEF.

Det årliga ministermötet inom JEF samlar försvarsministrarna från de tio deltagande länderna.

Presskontakt

Gunnar Vrang
Kommunikationschef, Försvarsdepartementet
Telefon (växel) 08-405 10 00