Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Anna Hallberg möter EU:s handelsministrar i Marseille

Publicerad

Utrikeshandelsminister Anna Hallberg besöker Marseille för att driva på för förbättrade handelsrelationer mellan EU, USA och Afrika i mötet med EU:s handelsministrar.

EU:s handelsministrar möts i Marseille den 13–14 februari för att diskutera EU:s handelsrelationer med USA och Afrika. Därtill gästas mötet av Världshandelsorganisationens (WTO) generaldirektör Ngozi Okonjo-Iweala för att diskutera utmaningar inom världshandeln samt kommande ministermöte.

– Vi behöver nå framsteg i WTO-förhandlingarna. Med 99,6 procent av världens konsumenter boendes utanför Sveriges gränser krävs handelsavtal och handelsrelationer för att våra företag ska nå ut med sina produkter till omvärlden. När vi river handelshinder blir det lättare att exportera svenska innovationer. Det är så vi kan skapa fler gröna jobb i hela landet, säger utrikeshandelsminister Anna Hallberg.

Presskontakt

Danish Sial
Politiskt sakkunnig hos Anna Hallberg, utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor
Mobil 073 0294786
e-post till Danish Sial