Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesminister Ann Linde möter Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg

Publicerad

Måndag den 24 januari besöker utrikesminister Ann Linde Nato i Bryssel på inbjudan av Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg. Mötet med Stoltenberg sker tillsammans med Finlands utrikesminister Pekka Haavisto.

– Jag uppskattar den dialog vi har med Nato om vårt fördjupade partnerskap som är en viktig del av den svenska säkerhets- och försvarspolitiken. Vi ser med mycket stort allvar på den säkerhetspolitiska situationen i vårt närområde och för en dialog med andra länder och med Nato. Det är viktigt att de europeiska länderna och EU inkluderas i diskussionerna om europeisk säkerhet. För svensk del är det ett centralt intresse att ha insyn och inflytande i de dialoger som handlar om europeisk säkerhet och vår egen, säger utrikesminister Ann Linde.

Mötet följs av en presskonferens med Ann Linde, Pekka Haavisto och Jens Stoltenberg.

Information om presskonferensen finns här

Presskontakt

Andreas Enbuske
Pressekreterare hos utrikesminister Ann Linde
Telefon 08-405 10 00
Mobil 076-130 58 86
e-post till Andreas Enbuske