Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Statsministern och Kanadas premiärminister Justin Trudeau i samtal

Publicerad

Statsminister Magdalena Andersson förde idag samtal med Kanadas premiärminister Justin Trudeau. Bakgrunden till samtalet var företrädesvis det spända säkerhetsläget i vårt närområde. Samtalet berörde även pandemin, jämställdhet och behovet av att öka takten i klimatomställningen.

”Kanada är en viktig transatlantisk partner i stödet för Ukraina och värnandet av den europeiska säkerhetsordningen. Kanada är även en viktig samarbetspartner för Sverige baserat på gemensamma värderingar, inte minst i prioriterade välfärds- och rättighetsfrågor som kampen för ett jämställt samhälle och en rättvis klimatomställning,” säger statsminister Magdalena Andersson.

Presskontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos statsminister Magdalena Andersson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-592 85 48
e-post till Darina Agha