Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Statsministern i samtal med Litauens premiärminister Ingrida Šimonytė

Publicerad

Statsminister Magdalena Andersson talade idag med Litauens premiärminister Ingrida Šimonytė. På agendan för samtalet stod det försämrade säkerhetsläget i närområdet, den ökade smittspridningen och vaccinationstakten, Kina samt den oroliga situationen vid Litauens gräns mot Belarus.

Litauen och Sverige har nära relationer och bra samarbeten. I samtalet tog jag upp att regeringen ser med stor oro på den försämrade utvecklingen i vårt närområde och på Rysslands alltmer konfrontativa retorik och militära aktiviteter längs Ukrainas gräns. Sverige är tydligt med att vi har en europeisk säkerhetsordning där alla stater har rätt att göra sina egna säkerhetspolitiska val, säger statsminister Magdalena Andersson. 

Presskontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos statsminister Magdalena Andersson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-592 85 48
e-post till Darina Agha