Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Biståndsministern i samtal med FN:s biträdande generalsekreterare

Publicerad

Biståndsminister Matilda Ernkrans samtalade under onsdagskvällen med FN:s biträdande generalsekreterare Amina Mohammed. Samtalet fokuserade på samarbete inom klimatet, Covid-pandemin och jämställdhet.

Biståndsministern lyfte i samtalet fram det starka svenska stödet för FN.

- FN är vår viktigaste arena för globalt samarbete som vi behöver den mer än någonsin, det har pandemin och klimatkrisen påmint oss om, säger biståndsminister Matilda Ernkrans.

FN har en viktig roll i att möta globala utmaningar, inklusive klimatkrisen, Covid-pandemin och kvinnor och flickors rättigheter. Med det svenska stödet följer också tydliga förväntningar från Sverige om att FN ska fortsätta det viktiga arbete som pågår för att åstadkomma än större genomslag. Biståndsministern framhöll också den stora vikt som Sverige lägger vid bland annat klimat- och miljöfrågorna samt FN:s viktiga arbete globalt för ökad jämställdhet. 

- Jag underströk vår starka relation och våra höga förväntningar på FN. Jag ser fram emot ett fortsatt nära och starkt samarbete med Amina Mohammed och FN säger biståndsministern.

Presskontakt

Nadja Yusuf
Pressekreterare hos biståndsminister Matilda Ernkrans
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-085 00 49
e-post till Nadja Yusuf