Pressmeddelande från Kulturdepartementet

Pressinbjudan: Sveriges utsända kulturråd samlas i Stockholm

Publicerad

Den 20–21 december kommer Sveriges utsända kulturråd att samlas i Stockholm i samband med det årliga höstmötet på Kulturdepartementet. Kulturråden arbetar främst med att främja kulturutbyte och kulturell dialog mellan Sverige och stationeringslandet och är bland annat stationerade i Washington DC, Istanbul och Moskva.

Kulturråden finns tillgängliga för intervjuer under både måndagen och tisdagen. Kontakta presskommunikatör Erica Kanold för att boka intervju.

Kulturråd som är på plats:

  • Mike Bode, kulturråd vid Sveriges generalkonsulat i Istanbul
  • David Ek, kulturråd vid Sveriges ständiga representation vid Europeiska unionen i Bryssel
  • Nina Katarina Karlsson, kulturråd vid Sveriges ambassad i Berlin
  • Ewa Kumlin, kulturråd och chef för Svenska Institutet i Paris
  • Helene Larsson Pousette, kulturråd vid Sveriges ambassad i Washington DC
  • Maria Lind, kulturråd vid Sveriges ambassad i Moskva
  • Pia Lundberg, kulturråd vid Sveriges ambassad i London

 

Sveriges utsända kulturråd

Kulturrådens uppgift är främst att främja svenskt kulturutbyte med stationeringslandet och stimulera den kulturella dialogen mellan länderna. Kulturråden ska också verka för kulturen som en del i satsningar på att främja svenskt näringsliv och handelsutbyte, men också om att lyfta Sverigebilden och Sveriges demokratiska värderingar. Kulturrådet i Bryssel företräder Sverige i det europeiska samarbetet, tillvaratar svenska intressen och arbetar för att svenska positioner får genomslag.

Kulturdepartementet är huvudman för de utsända kulturråden som finns vid Sveriges ambassader i Berlin, London, Moskva, Peking och Washington, vid Sveriges generalkonsulat i Istanbul samt vid Sveriges ständiga representation vid Europeiska unionen i Bryssel. Kulturråd finns även i Paris, med Svenska institutet som huvudman.

Kulturråden bloggar om sitt arbete på Kulturrådsbloggen.

Vid frågor

Media och journalister som vill komma i kontakt med kulturministern, kontakta pressekreterare. För övriga frågor, kontakta växeln på 08-405 10 00 eller skicka e-post till Kulturdepartementets registrator.

Presskontakt

Erica Kanold
Presskommunikatör vid Kulturdepartementet
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-595 71 37
e-post till Erica Kanold