Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Anna Hallberg deltar i världsutställningen Expo2020 i Dubai

Publicerad

Den 13–16 december besöker utrikeshandelsminister Anna Hallberg Förenade arabemiraten och världsutställningen Expo2020 i Dubai tillsammans med en officiell delegation som leds av H.M. Konungen och där representanter från svenskt näringsliv, akademi, myndigheter och regioner ingår.

Världsutställningen Expo2020 invigdes den 1 oktober 2020 och pågår till och med 31 mars 2022. Det svenska deltagandet är en gemensam satsning mellan staten och näringslivet. Temat för det svenska engagemanget är co-creation for innovation och arrangemanget har ett rekordstort deltagande från företag, organisationer, myndigheter och andra aktörer i den svenska paviljongen.

– Med stor nyfikenhet ser omvärlden på hur Sverige leder den pågående klimatkapplöpningen. Vårt innovativa och konkurrenskraftiga näringsliv bidrar inte bara till att minska utsläppen globalt utan skapar också jobb här och nu i Sverige. Det visar vi upp på världsutställningen som är en gemensam satsning från regeringen och näringslivet, säger utrikeshandelsminister Anna Hallberg.

Den 15 december är en särskild temadag för Sverige. Programmet för Sverigedagen inkluderar en officiell ceremoni och ett högnivåforum för näringslivet - Smart Society Summit - i den svenska paviljongen ”The Forest”. Här visar svenska företag hur de bidrar till att bygga smarta samhällen i Sverige och i världen. Evenemanget går att följa digitalt via länk.

Under besöket kommer Anna Hallberg bland annat också att inledningstala vid ett panelsamtal om partnerskapsinitiativet Global Deal och ha handelsinriktade möten med emiratiska företrädare.

Presskontakt

Vidar J Lindgren
Pressekreterare hos utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Anna Hallberg
Telefon (växel) 08-405 10 00