Innehållet publicerades under perioden 9 juli 2021 och 30 november 2021

Pressmeddelande från Infrastrukturdepartementet

Infrastrukturminister Tomas Eneroth representerar Sverige vid COP26

Publicerad

Infrastrukturminister Tomas Eneroth representerar Sverige när transportministrar från hela världen och andra berörda internationella aktörer träffas i Glasgow och diskuterar hur transportsektorn kan ställa om för klimatet.

Den 10 november är det transportdagen under COP26 i Glasgow. Då genomförs ett flertal olika aktiviteter, bland annat träffas Zero Emission Vehicles Transition Council (ZEVTC), en ministerkonstellation där infrastrukturminister Tomas Eneroth ingår. Sverige kommer även att stödja flera initiativ för en grön omställning av transportsektorn.

– Nu krävs aktiva insatser för att skynda på den gröna omställningen av transportsektorn. Det är avgörande för att nå målen i Parisavtalet. Sverige ligger i framkant när det gäller klimatomställningen i transportsektorn, men vi och andra måste öka takten, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth. 

ZEVTC syftar till att påskynda omställningen globalt till utsläppsfria fordon, det vill säga nollemissionsfordon. Vid mötet planeras 2022 års handlingsplan för ZEVTC att antas, och diskussionen kommer att fokusera på hur en global omställning med en hållbar produktion av nollemissionsfordon kan främjas.

Presskontakt

Jennie Zetterström
Pressekreterare hos infrastrukturminister Tomas Eneroth
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-053 92 70
e-post till Jennie Zetterström