Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Sveriges och Finlands inrikesministrar undertecknar avtal för att effektivisera polissamarbetet i Tornedalen

Publicerad

Tisdagen den 19 oktober kl. 15.30–16.20 (Obs, finsk tid) träffas Sveriges inrikesminister Mikael Damberg och Finlands inrikesminister Maria Ohisalo i Torneå för att underteckna ett avtal som ska underlätta polissamarbetet och bekämpa grövre brottslighet i gränsområdet i Tornedalen.

Tid:
Plats: Torneå stadshus, Suensaarenkatu 4, Torneå

Observera att det är finsk tid som gäller. Deltagande anmäls via epost till Linn Nilsson, presskommunikatör vid Justitiedepartementet.

Syftet med avtalet är att ytterligare effektivisera polissamarbetet mellan Sverige och Finland och underlätta bekämpandet av grov brottslighet i ett område där samarbetet över gränsen även i övrigt är mycket intensivt. I Sverige ska avtalet tillämpas i kommunerna Haparanda, Kiruna, Pajala och Övertorneå och i Finland i kommunerna Enontekis, Kolari, Muonio, Pello, Torneå och Övertorneå.

Medierna är välkomna att närvara vid undertecknandet av polissamarbetsavtalet mellan inrikesminister Mikael Damberg och Finlands inrikesminister Maria Ohisalo, där de också berättar om dess innehåll och betydelse. Medietillfället sker huvudsakligen på svenska men det går också bra att ställa frågor på finska eller engelska. En tolk (finska & svenska) kommer att finnas på plats.

Tid: tisdagen den 19 oktober kl. 15.30–16.20 (finsk tid)

Plats: Torneå stadshus, Suensaarenkatu 4, Torneå

Anmälan: deltagande anmäls via epost till Linn Nilsson, presskommunikatör vid Justitiedepartementet.

Övrig information: kontakta Mirjam Kontio, pressekreterare hos inrikesminister Mikael Damberg

Presskontakt

Linn Nilsson
Presskommunikatör, Justitiedepartementet
e-post till Linn Nilsson
Mirjam Kontio
Pressekreterare hos inrikesminister Mikael Damberg
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-0740557
e-post till Mirjam Kontio