Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Matilda Ernkrans deltar i möte om klinisk forskning

Publicerad

Imorgon, 20 oktober, bjuder Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, in till ett digitalt rundabordssamtal om klinisk forskning med företrädare från universitet, sjukvården, regioner med flera. På dagordningen står bland annat att diskutera hur förutsättningarna för klinisk forskning kan förbättras.

– Jag har bjudit in några av Sveriges främsta forskare inom området klinisk forskning. För att alla ska få tillgång till vård av hög kvalitet behövs det förutsättningar för forskning och ny kunskap på området. Det har inte minst pandemin visat oss, där pågående forskning snabbt och brett blivit en del i det kliniska och praktiska arbetet och därigenom räddat många liv, säger Matilda Ernkrans.

Kliniska prövningar och klinisk forskning är nödvändigt för att utveckla en modern hälso- och sjukvård av hög kvalitet som kan erbjuda svenska patienter tillgång till de mest avancerade behandlingarna.

Presskontakt

Tove Kullenberg
Pressekreterare hos minister för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-842 50 59
e-post till Tove Kullenberg

Prenumerera på nyheter från Utbildningsdepartementet