Innehållet publicerades under perioden 9 juli 2021 och 30 november 2021

Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

En mäktig dag för Alva Nilsson

Publicerad

Fredagen den 8 oktober får utrikesminister Ann Linde sällskap på jobbet av 16-åriga Alva Nilsson, som är medlem av svenska Plan Internationals ungdomsråd. Besöket är en del av Plan Internationals globala initiativ #GirlsTakeover, där syftet är att ge unga kvinnor chans att inta olika maktpositioner i samhället.

– Alldeles för många tjejer hindras att ta sig fram till viktiga samhällspositioner. Om jag, som utrikesminister, kan bidra till att visa vägen för unga kvinnor till betydelsefulla positioner i samhället, så gör jag det mer än gärna. Jag ser fram emot att träffa Alva och höra hur hon ser på tjejers möjligheter och vad vi kan göra för att främja dem, säger utrikesminister Ann Linde.

Alva Nilsson har varit medlem av svenska Plan Internationals ungdomsråd sedan 2019. Hon brinner för frågor om barns rättigheter, särskilt jämställdhet och flickors lika villkor. Alva kommer från Mora i Dalarna.

Plan International genomför det globala initiativet i samband med internationella flickdagen, som äger rum den 11 oktober.

För kontakt med utrikesminister Ann Linde och Alva Nilsson, kontakta pressekreterare Fredrik Persson

Följ arbetet i UD:s kanaler och på #GirlsTakeover.

Presskontakt

Fredrik Persson
Pressekreterare hos utrikesminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00